A to PODOBNO - powinienem czytać, że spokojnie moge brac takie 205? Tak pytam bo ta duża czcionka mnie trochę niepokoji
no nie, jeden w górę i w dół od 185 to by było 175\195 czyli 205 się nie łapie, a to PODOBNO, bo z różnych testów (!) jednak wynika, że ten sam model w różnych rozmiarach spisuje się zgoła inaczej i w tym miejscu wspomniałem o ransport2, skoro de facto nie mamy danych dla expertów
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
No to trochę lipa Te Uniroyale można kupić za 250zł. Ale trudno raz się żyje i jakoś się też będzie na nich jeździło No chyba, że jeszcze w trakcie zkupu coś zmienie. Dzięki za podpowiedzi.
ten sam model w różnych rozmiarach spisuje się zgoła inaczej
właśnie...miałem dwa lata temu Fuldy 15' i byłem bardzo z nich zadowolony , na śniegu i na lodzie były super....i dlatego kupiłem ostatnio nowe Fuldy i z nich nie jestem zadowolony a dokładniej z moich zimowych 17' Fulda KRISTALL SUPREMO (nie spisują się tak jak należy w Octavce...a dokładnie żle się na nich jezdzi w śniegu) oraz letnich 17' Fulda CARAT EXELERO które niczym specjalnie się nie wyróżniają ale są za to stosunkowo głośne(opony 205/50/17)...to tylko moje własne spostrzeżenia :?
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 20:22 ]
za to brat na E klasie ma Uniroyale i jest bardzo z nich zadowolony...chyba się z nim zamienię na zimę ...ciekawe jak by się nam jezdziło :P
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Czy ma ktos doswiadczenie z oponami Dunlop SP Sport 01, najlepiej 17" :?:
świetne
trochę szybko lecą
w tym akurat rozmiarze nie testowałem
Akurat dzisiaj założyłem drugi ich komplet, pierwszy przejechał 80kkm i zostało jeszcze 4mm bieżnika. Jak dla mnie rewelka k , lecz mam doświadczenie tylko z 16" akurat.
szkoda, swietne pod kazdym wzgledem Jak z glosnoscia :?:
jak dla mnie pod każdym, CICHE :!:
ja testowałem na 15 i 16.
IMO to jeden z takich trochę niedocenianych modeli i zupełnie nie wiem dlaczego, bo i nie jest z tych najdroższych i wzór bieżnika ma "atrakcyjny" a to dla wielu zaleta, na rynku jest już dłuższy czas...
w sumie sam nie wiem dlaczego takich nie brałem :roll:
miałem zajawkę na jakieś premium, ale jak zjadę to o nich pomyślę, o ile jeszcze będą, ale zdaję się, że odświeżyli ten model dodając literkę A do nazwy :szeroki_usmiech
no i są asymetryczne
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 23:24 ]
a nie, to nie ten model odświeżyli
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Panowie. Dzisiaj przy wyważaniu moich fabrycznych Matadorów Elite 2, Pan Gumiarz wraz ze zmną odkrył bąble po bokach na dwóch sztukach wspomnianych Matadorów.
Poradźcie na szybko co brać w zamian? Rozmiar standardowy 195/65/15 - zależy mi na niskim poziomie hałasu (Matadory wiecie) - jeżdżę raczej spokojnie.
A może to nie bąble tylko łączenie kordu co w matadorach często widać sam miałem takie. niski poziom hałasu ma Yokohama AVS dB Decibel.
A tak w ogóle podaj przedział cenowy w jakim chciałbyś kopić te opony.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
LoMe, ja jutro zakładam barumki brilants2 cenz 160za sztuke rozmiar195/65/15 takie polecił mi znajomy sam na tym jezdzi i ma wulkanizacje i reklamacje bardzo rzadkie. pozdrawiam
Witam jak w temacie. Zamierzam kupić 2 opony na przednią oś, ale niestety cienko stoję z kasą i zastanawiam się nad tanimi oponami z allegro ktoś z was miał może z nimi doświadczenie jak one się zachowują? czy w ogóle jest sens je kupować link do aukcji poniżej a może polecacie coś innego w miarę taniego i nowego. Proszę o radę z góry dzięki pozdrawiam.
Ja też lubię oszczędzać i już niejednokrotnie na forum byłem za to krytykowany. Ale ja NIGDY nie kupię opon używanych lub chińskich. Nie znam jeszcze testu, w którym opona chińska byłaby w jakikolwiek sposób polecana - ZAWSZE prezentuje się najgorzej we wszystkich kategoriach. Opona to najważniejsza część w aucie i tej częsci trzeba być absolutnie pewnym - a chińszczyzna tej pewności nie da.
Do 150-160zł kupisz już jakieś średniomarkowe nowe opony (wspomniany Barum, Dębica, itp.) - ja bym nie ryzykował...
Daleko od takich chińskich wynalazków. Naprawdę lepiej dołożyć te parę złotych kosztem innych wydatków niż ryzykować życiem swoim i innych użytkowników dróg. Opona to element na którym nigdy nie warto oszczędzać. Nic tak nie wpływa na bezpieczeństwo jazdy.
Czy ma ktos doswiadczenie z oponami Dunlop SP Sport 01, najlepiej 17" :?:
Mam... :wink:
225/50 R17
i jest tak jak pisze szkoda - ciche :!: Jeździ mi się na nich bardzo dobrze
Ze ścieralnością... sam nie wiem, przejechałem na nich trochę ponad 20 kkm i myślę, że ten sezon jeszcze spokojnie wytrzymają :!:
amperek, tylko niech nie podkusi Cię niska cena opon Dębica Furio. Niestety mam nieprzyjemność posiadania tego badziewia. Głośne strasznie, na mokrym strach w zakręty wchodzić. Muszę się ich szybko pozbyć, już na zimowych Frigo2 o wiele ciszej się jeździło :shock:
Komentarz